Kedves Vásárlóink!
A jelenlegi gazdasági helyzet miatt kialakult egy folyamatos árváltozás, kérjük mindenesetben érdeklődjenek a pontos árak felől elérhetőségeink bármelyikén. Sajnos jelenleg az árak óráról órára változnak, így nem tudjuk garantálni, hogy a pontos árak láthatóak weboldalunkon. Köszönjük szépen együttműködésüket!

Szegecsek

Huzalszeg

Az építészetben, építkezésben és famegmunkálásban, valamint a gépiparban használt szeg (hétköznapi nevén szög) tű alakú, hegyes, átmérőjéhez képest hosszúkás, kemény fémből, acélból vagy valamilyen ötvözetből készült eszköz, amelynek rendeltetése két vagy több testet egymáshoz rögzíteni.

Régebben vasból kovácsolással készítették, de napjainkban a szegek acélból készülnek számos méretben leggyakrabban húzással.

A szegeket általában kalapáccsal, sűrített levegővel működő szegbelövővel vagy pedig kis robbanótöltettel juttatják a helyükre. A szegek különféle anyagokat rögzítenek egymáshoz, a szeg tengelyével párhuzamos irányban a szeg és a rögzítendő anyag közötti súrlódási ellenállás, míg erre merőleges irányban a szeg nyírási ellenállása akadályozza meg az anyagok elmozdulását. A szeg fejének speciális kialakítása vagy a szeg elgörbítése akadályozza meg a szeg meglazulását.