Telepünk véglegesen bezárt!
Kedves Vásárlóink! Telepünk véglegesen bezárt, köszönjük minden eddigi vásárlóinknak a bizalmat és együttműködést!

Porfix válaszfalelem

InfoA megjelenített árak bruttó árak, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Aktuális árakról kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

A PORFIX sejtbeton egy korszerű anyag, amelyben egyesülnek azok az építéstechnikai-fizikai tulajdonságok, amelyeket más hagyományos építőanyagok csak többféle anyag megfelelő egyesítésével képesek elérni. Univerzalitása az anyag alacsony térfogatsúlyának és kiváló szerkezeti szilárdságának kiegyensúlyozott kombinációjában rejlik. Az alacsony térfogatsúlyt az anyag porozitása biztosítja, a szerkezeti szilárdságot a pórusközi falak kristályszerkezetének nagy szilárdsága alkotja.

A PORFIX építési rendszert kiegészítik a jó hangszigetelő tulajdonságú válaszfaltéglák. A sejtbeton válaszfaltéglák, ugyanúgy, mint az idomtéglák, elnyelik és felszabadítják a levegő nedvességét. Így kiegyenlítik a nedvesség változásait a helyiségben és lehetővé teszik a pára átjutását a falakon. 

Mikroklimatikus tulajdonságai mellett főleg az építkezés gyorsaságát és a válaszfaltéglák szokványos szerszámokkal való könnyű megmunkálását fogja értékelni. Minden építési részlet, mint a díszes bemélyedések vagy a villanyszerelési vájatok gyorsan és egyszerűen kialakíthatóak.

A PORFIX P2-500 anyagok és falazatok alapvető paraméterei 
Pórusbeton (sejtbeton) osztályP2 - 500 
A nyomószilárdság középértéke2N / mm2
 Bruttó térfogatsúly500kg / m3
 Hővezetési együttható λ (száraz tömeg)0,12W / (m.K)
Diffúziós ellenállási tényező5/10-
Mérettartósság – nedvesség változása0,2mm / m
Kötéskohézió – jellemző kezdeti hajlító húzószilárdság0,3N / mm2